Utstein kloster

Møte- og selskapslokaler i middelalderske omgivelser, med fasiliteter og service av dagens standard.

Utstein kloster er landets eneste bevarte middelalderkloster beliggende i spektakulære omgivelser i et fredet kulturlandskap kun 1.3 kilometer fra Utstein Kloster Hotell.

Gjennom en samarbeidsavtale med klosterets forvalter, Museum Stavanger, kan vi tilby møte- og selskapslokaler i ekte middelalderske omgivelser, med fasiliteter og service av dagens standard.

Gå gjerne inn på utsteinkloster.no for mer informasjon om museet.

MØTER OG SEMINAR
En dagpakke inneholder alt du trenger: møtelokale, 2-retters lunsj, servering av frukt eller kaker i pausene, og kaffe og te tilgjengelig hele dagen. Flere velger også å avslutte med middag. Møteteknisk utstyr hører selvsagt med, enten du velger Abbedens hus, Biblioteket eller Kanniksalen.

SELSKAP
Private arrangement som åremålsdager, bryllup, konfirmasjoner, barnedåp og minnestund. Bedrifter, offentlige instanser og organisasjoner kan leie lokalene til interne eller eksterne arrangement. Til slike anledninger anbefaler vi spisesalen, munke-kjøkkenet, refektoriet eller vinkjelleren, alt etter anledning.

MAT OG DRIKKE
Menyene er basert på lokale råvarer, historiske tradisjoner og rogalandsk kokekunst, og blir laget av kjøkkenteamet på Utstein Kloster Hotell. Klosteret har alle rettigheter.

OVERNATTING
I øverste etasje står 19 rom klare: 7 twinrom og 12 enkeltrom. Vask har du på rommet, sammen med en myk morgenkåpe du kan bruke når du skal til dusjen eller toalettet på gangen. Har dere behov for flere rom, er det 38 rom på hotellet som ligger kun 1,3 kilometer unna.

BRYLLUP
Utstein kloster kan som eneste sted i Norge tilby vielse, kirkelig eller borgerlig, selskap og overnatting på samme sted.

AKTIVITETER
Et besøk på Utstein kloster åpner for særegne kulturopplevelser. Vinsmaking i kjelleren, konsert i kirken eller uteservering i klosterhagen er noen av tilbudene som finnes. Mulighetene er mange flere.

OMVISNINGER OG FORMIDLING
Omvisningene foregår i grupper, gjerne flere grupper parallelt, for eksempel i forbindelse med møter og selskap. Det blir også tatt imot grupper utenom ordinær åpningstid.

OMGIVELSENE
Noen ønsker å gå guidede turer i nærområdet, mens andre gjerne rusler alene i klosterhagen. Sjø og himmel i sjenerøse mengder gjør fordypning enkelt også for ikke-munker. Klosteret er omringer av bøketrær som var på vei til en park i St. Petersburg da et fransk lasteskip forliste ved Bokn for 250 år siden. 

Refektoriet

Bryllup eller selskap i norges eldste og eneste bevarte spisesal fra middelalderen. Passer for 20 – 66 personer.
Salen har hvelvet tak og vegger i naturstein. Det store buevinduet i øst og to vinduer i sør gir stemningsfulle lysvirkninger. Det er en helt spesiell opplevelse å få servert en festmiddag eller ha bryllupsfest i norges eldste spisesal.
Med direkte utgang til klosterhagen er det fantastiske muligheter for å nyte velkomsten og pauser i frisk sjøluft.

Biblioteket

Et unikt og intimt møtelokale. Passer for 12 – 25 personer.
Biblioteket har helt nytt AV-utstyr, omringet av historiske bøker.
Biblioteket har flott utsikt over klosterhagen og sjøen.

Abbedens hus

Et nyreist middelalderbygg tuftet på en gammel ruin, perfekt for moderne møter i historiske omgivelser. Passer for 20 – 40 personer.
I 2013 åpnet Abbedens hus, et nyreist middelalderbygg tuftet på en gammel ruin. Bygningen er gitt en middelaldersk form og det er satt strenge vilkår for detaljutforming og materialbruk. Dette er et helt særegent prosjekt og det finnes ikke tilsvarende paralleller i Norge. Abbedens hus har to etasjer. Første etasje kan brukes som pauserom med servering.
Andre etasje er perfekt for arrangement.

Munkekjøkkenet

Intimt og stemningsfullt lokale. Passer for 12 personer. Munkekjøkkenet er perfekt for små middager. Med vegger av naturstein og stor peis, blir kvelden unik og stemningsfull.

Kanniksalen

Lyst og trivelig selskapslokale med utsikt over klosterhagen og sjøen. Passer for 12 – 40 personer. Her får du servert lunsj og middag basert på det ypperste av lokale råvarer, der nærmeste leverandører, Klostergarden, kan skimtes ut av vinduet.

Vinkjelleren

Stemningsfullt lokale med vegger i naturstein. Det gir en magisk opplevelse. Passer for 12 – 36 personer. Møblene er spesiallaget til dette lokalet og har utskjæringer lik ornamentet i døpefontenen i kirken. Lokalet brukes til vin- og ølsmaking med direkte tilknytning til Norges eldste vinkjeller. Inngangen er direkte fra klosterhagen som gir en mulighet til å kombinere stemningsfullt lokale med frisk sjøluft.

Overnattingsrom

Vi tilbyr 19 overnattingsrom, hvorav 5 twinrom, 6 dobbeltrom og 8 enkeltrom. Flotte rom med unik historisk sus. Sov på Utstein kloster og føl hvordan munkene bodde for flere hundre år siden. Selvfølgelig i mye bedre standard enn på den tiden. Våre rom har alle nydelig utsikt mot sjøen eller mot borggården på klosteret.

KONTAKTSKJEMA

Utstein Kloster Hotell

Mosterøyveien 661
4156 Mosterøy
Org nr 966 529 830

post@utsteinklosterhotell.no

STOLT SPONSOR & SAMARBEID:
Utstein kloster | Visitutstein | Stavanger Oilers | Sandnes Ulf | Venneforeningen Restauration | Flor & Fjære | Mastra hestesportsenter

COPYRIGHT © 2021 UTSTEINKLOSTERHOTELL