utstein kloster

Utstein kloster

Møte- og selskapslokaler i middelalderske omgivelser, Med fasiliteter og service av dagens standard.
Blant beitende sauer under vestlandshimmelen, 30 minutter fra Stavanger, på Mosterøy, ligger en overveldende skue: Utstein kloster, landets eneste bevarte middelalderkloster. Dette er en helt spesiell opplevelse, enten du kommer på møte, seminar, konsert eller for å gifte deg. Sommeren 2013 åpnet det i tillegg et bygg uten like i Norge: Abbedens hus. Utstein kloster forvaltes av Museum Stavanger. Vi har en samarbeidsavtale med Museum Stavanger vedrørende drift av kurs, konferanse og overnatting. Gå gjerne inn på utsteinkloster.no for mer informasjon om museet.

MØTER OG SEMINAR
En dagpakke inneholder alt du trenger: møtelokale, 2-retters lunsj, servering av frukt eller kaker i pausene, og kaffe og te tilgjengelig hele dagen. Flere velger også å avslutte med middag. Møteteknisk utstyr hører selvsagt med, enten du velger Abbedens hus, Biblioteket eller Kanniksalen.

SELSKAP
Private arrangement som åremålsdager, bryllup, konfirmasjoner, barnedåp og minnestund. Bedrifter, offentlige instanser og organisasjoner kan leie lokalene til interne eller eksterne arrangement. Til slike anledninger anbefaler vi spisesalen, munke-kjøkkenet, refektoriet eller vinkjelleren, alt etter anledning. Klosteret passer også godt til de fleste typer arrangement.

MAT OG DRIKKE
Menyene er basert på lokale råvarer, historiske tradisjoner og rogalandsk kokekunst, og blir laget av kjøkkenteamet på Utstein Kloster Hotell. Menyene ligger samlet under Restaurant. Vil du helst ha noe annet enn det du finner der, er du velkommen til å komme med ønsker. Klosteret har alle rettigheter.

OVERNATTING
I øverste etasje står 19 rom klare: 7 tosengsrom og 12 enkeltrom, med mulighet for å sette inn ekstrasenger. Vask har du på rommet, sammen med en myk morgenkåpe du kan bruke når du skal til dusjen eller toalettet på gangen. Har dere behov for flere rom, er det 34 rom på hotellet som ligger kun 1,3 kilometer unna.

BRYLLUP
Utstein kloster kan som eneste sted i Norge tilby vielse, kirkelig eller borgerlig, selskap og overnatting på samme sted.

AKTIVITETER
Et besøk på Utstein kloster åpner for særegne kulturopplevelser. Vinsmaking i kjelleren, konsert i kirken eller uteservering i klosterhagen er noen av tilbudene som finnes. Mulighetene er mange flere.

OMVISNINGER OG FORMIDLING
Omvisningene foregår i grupper, gjerne flere grupper parallelt, for eksempel i forbindelse med møter og selskap. Det blir også tatt imot grupper utenom ordinær åpningstid.

OMGIVELSENE
Noen ønsker å gå guidede turer i nærområdet, mens andre gjerne rusler alene i klosterhagen. Sjø og himmel i sjenerøse mengder gjør fordypning enkelt også for ikke-munker. sett deg under et bøketre som egentlig ikke hører hjemme på Mosterøy. Trærne var på vei til en park i St. Petersburg da et fransk lasteskip forliste ved Bokn for 250 år siden. 

refektoriet
transparent logo copy

Bryllup eller selskap i norges eldste og eneste bevarte spisesal fra middelalderen.
Antall: 20 – 66 personer
Rommet har hvelvet tak og vegger i naturstein. Det store buevinduet i øst og to vinduer i sør gir stemningsfulle lysvirkninger. Det er en helt spesiell opplevelse å få servert en festmiddag eller ha bryllupsfest i norges eldste spisesal. Med direkte utgang til klosterhagen er det fantastiske muligheter for å nyte velkomsten og annet i frisk sjøluft

Biblioteket
transparent logo copy

Et fint og intimt møtelokale.
Antall: 10 – 25 personer
Biblioteket har møteteknisk utstyr, omringet av historiske bøker og med utsikt over klosterhagen og sjøen. Passer perfekt for de mindre gruppene med opptil 25 personer.

Abbedens hus
transparent logo copy

Et nyreist middelalderbygg tuftet på en gammel ruin, perfekt for moderne møter.
Antall: 20 – 40 personer
I 2013 åpnet Abbedens hus, et nyreist middelalderbygg tuftet på en gammel ruin. Bygningen er gitt en middelaldersk form og det er satt strenge vilkår for detaljutforming og materialbruk. Dette er et helt særegent prosjekt og det finnes ikke tilsvarende paralleller i Norge. Abbedens hus er delt i to etasjer. mens første etasje kan brukes som pauserom med kaffe og frukt tilgjengelig hele dagen , blir andre etasje satt opp til møte. 

Munkekjøkkenet
transparent logo copy

Intimt og stemningsfullt lokale for mindre grupper.
Antall: 10 – 16 personer
Munkekjøkkenet er perfekt for små middager. Med vegger av naturstein og stor peis, får man en fantastisk og stemningsfull kveld.

Kanikksalen
transparent logo copy

Lyst og trivelig selskapslokal med utsikt over klosterhagen og sjøen.
Antall: Inntil 40 personer
Klosteret passer godt til de fleste typer arrangement. Her får du servert lunsj og middag basert på det ypperste av lokale og regionale råvarer, der nærmeste leverandør, Klostergården, kan skimtes ut av vinduet. Kanniksalen er mye brukt til mindre selskaper der man gjerne både starter og avslutter med noe leskende i peisestua. vårt vertskap gir personlig service og hjemmekoselig atmosfære komplettert med god mat og drikke, for å gi deg en helhetlig måltidsopplevelse.

Vinkjelleren
transparent logo copy

Stemningsfullt lokale med vegger i naturstein som gir en helt magisk opplevelse.
Antall: 12 – 36 personer
Vinkjelleren er et fint lokale til de som ikke er så mange, men som likevel ønsker å sitte for seg selv. Veggene i naturstein gir en helt magisk opplevelse. Møblene er spesiallaget til dette lokalet og har utskjæringer lik ornamentet i døpefontenen i kirken. Lokalet brukes også til vin- og ølsmakinger med direkte tilknytning til Norges eldste vinkjeller. Inngangen er direkte fra klosterhagen som gir en unik mulighet til å kombinere stemningsfullt lokale med frisk sjøluft.

Hotellrom
transparent logo copy

Vi tilbyr 19 hotellrom hvorav 7 er dobbeltrom og 12 enkeltrom

Kontakt oss

Utstein Kloster Hotell

Mosterøyveien 661
4156 Mosterøy
Org nr 966 529 830

Kontakt

post@utsteinklosterhotell.no
Telefon: 51 72 01 00

For Bestilling
 
Send oss en email på post@utsteinklosterhotell.no