Opplevelser

Hva finnes rundt oss?

Utstein er en fantastisk plass å besøke. Vi har flere aktiviteter både i umiddelbar nærhet og i regionen vi er i. Alt fra turmuligheter, middelaldersk historie, 2. verdenskrigsminner, Fyr og alt annet Rogaland har å tilby.

Utstein Kloster​

En unik plass i historiske omgivelser​

Utstein kloster er Norges eneste bevarte middelalderkloster beliggende i spektakulære omgivelser i et fredet kulturlandskap kun 1.3 kilometer fra Utstein Kloster Hotell.

Utstein opptrer i historiske kilder allerede på 1000-tallet, og da som kongsgård for Harald Hårfagre. Klosteret ble bygd fra 1260-årene som tilholdssted for augustinermunker. På 1700-tallet ble klosteret fogdegård, og var hovedhus på gården før det ble skilt ut fra Utstein Gard på 1930-tallet.

Klosteret holder åpent:

7. mars–14. juni: Søndag 12–17

15. juni–15. august: Mandag–lørdag: 11–16. Søndag: 12–17

16.august - 1. november: Søndag 12-17

Fjoloy Fyr

Fjøløy fyr og fort er to flotte turmuligheter for de som ønsker en asfaltert vei helt til målet. Fjøløy Fyr ligger i Rennesøy kommune, på øya Fjøløy. Fyret er som så mange andre svært gammelt og var i sin tid betjent med fyrmesterbolig. Det begynner å bli flere år siden dette, og de fleste andre fyr, har blitt hel- automatisert. Men bygningene er godt bevart, både selve fyret og de omliggende husene. Det blir som et lite museum her ute i havgapet dette. Man kan nærmest se hvor værhardt det kan bli her på ruskedager.

Fjoloy fort

I over 70 år har det 270 dekar store området på Fjøløy vært stengt for allmennheten. Fortet ble etablert av tyskerne i 1941 og overtatt av det norske forsvaret i 1945. Deretter fikk området tjeneste som kystfort fram til 1999 og øvelsesområde fram til 2009. I 2011 ble det gjort om til friluftsområde.

På Fjøløy finnes mange minner fra krigens dager. På tur i området kan du blant annet oppleve gamle kanoner, brakker og bunkers i et nydelig landskap med flott utsikt. Turen fra parkeringsplassen til kanonstillingene tar bare 10 minutter, og for en som ikke har opplevd krigens gru, gjør det sterkt inntrykk å se disse installasjonene.

En stor opplevelse er også turen ut til Fjøløy fyr. Fyret ble opprettet i 1849 som et fiskefyr og ble automatisert i 1977. I 1983 ble fyret erstattet av en fyrlykt. Både fyret og de omkringliggende bygningene er godt bevart, og det blir som et lite museum her ute i havgapet. En kan nærmest se hvor værhardt det kan bli her på ruskedager.

Utstikt mot hotellet fra Mastravarden copy

Mastravarden

Mastravarden er Mosterøys høyeste punkt med sine 154 meter over havet. Fra hotellet er det flotte muligheter for å komme seg opp til toppen. Turen er lett og det tar ca 1 timer tur / retur fra hotellinngangen. På baksiden av Mastravarden kan du også skimte jettegrytene og grottene som ligger nede ved havet.

Flor & Fjaere

Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – samt en middag som lar tennene løpe i vann.

Ta kontakt for priser og mer informasjon

Preikestolen

Turen fra Preikestolen Fjellstue til Preikestolen er en av landets mest gåtte fjellturer - ca 300 000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. Målet for alle er utkikksplatået mot fjorden, med på kjøpet får de en flott tur i frodig Vestlandsterreng med idyllisk skogsterreng og flere flotte utkikkspunkter underveis. Om du vil unngå menneskemengdene er det enkelt - gå utenom rushtidene. Om sommeren er det lenge lyst, og vanligvis lite folk i løypa om du starter kl. 1600.

Utstein Kloster Hotell

Mosterøyveien 661
4156 Mosterøy
Org nr 966 529 830

For bestilling eller spørsmål
post@utsteinklosterhotell.no
Telefon: 51 72 01 00

Vi er stolt samarbeidspartner i VisitUtstein konseptet. VisitUtstein er et desitnasjonsamarbeid blant aktørene rundt Utstein Kloster

VISITUTSTEIN.COM