Aktiviteter

transparent logo copy

MUNKEMIDDAG PÅ UTSTEIN KLOSTER

Velkommen til en helt unik opplevelse på Utstein Kloster. Alle gjestene får utlevert munkekapper og vil fort leve seg inn i hvordan det kunne fortone seg å delta på en lystig høytidsmiddag i helt autentiske omgivelser på Utstein Kloster, i riktig gamle dager. Kjøkkensjefen tar utgangspunkt i gamle oppskrifter og lokale råvarer for å skape et best mulig og tidsriktig 3-retters middag, som selvfølgelig er tilberedt etter nåtidens standarder. Dempet belysning og mobiltelefon på lydløs er en selvfølge. Gregoriansk musikk høres i bakgrunnen. Arrangementet kan skreddersys og tilpasses deres ønsker. Passer for grupper fra 15- 60 personer.

VINSMAKING

En liten reise i vinens verden. Tema for smakingen kan være land, distrikt, verdensdel eller druetype/drueblanding, ulike smaker i ulike distrikt/land eller mat og vin i kombinasjon.
Aktiviteten blir ledet av vinkelner med stort engasjement og lidenskap til vinens verden.
Vinsmakingen kan gjennomføres enten på hotellet eller f.eks i vinkjelleren på Utstein Kloster. Vinsmaking gjøres ofte i kombinasjon med påfølgende middag. 
Tid: Ca 1-1,5 time. 
Minimum 10 personer. 

”LIVE” MUSIKK QUIZ

Den erfarne artisten og entertaineren Anne M. Vikeså tar med seg gitaren og holder en uformell “live” musikk quiz. Lagene gjetter seg frem til låter, artister, årstall mm. og ender opp i en allsangkonkurranse uten sidestykke. Her er det høyt engasjement og til tider mye adrenalin. Konkurransen holdes sittende og delvis stående ved bordene alt ettersom engasjementet øker. Vi bruker ikke scene eller mikrofon til deltakerne. Når laget har et svar rede, trykker de på knappen og lampen på scenen viser hvilket lag som står for tur. Dette gjør at alle inkluderes, har det gøy og våger å delta. Varighet: 30 – 45 min.
Antall: 10 – 80 pers.

OMVISNING PÅ UTSTEIN KLOSTER

Utstein Kloster ligger 1,3 km fra hotellet og er vel verdt et besøk og en omvisning.
Dette er et enestående kulturminne med en dramatisk historie. Utstein Kloster er det eneste bevarte middelalderklosteret i Norge. Utstein Kloster Hotell overtok i 2015 den kommersielle driften av klosteret og har et godt samarbeid med klostereier Museum Stavanger (MUST). Omvisningen varer i 45 minutter, og ledes av autoriserte Utstein Kloster Guider. 

KLOSTER KONSERT

Vi samarbeider med mange dyktige musikere, og kan arrangere de fleste sjangere av musikk på Utstein Kloster, ofte i selve Klosterkirken som har en helt spesiell og enestående akustikk. Atmosfæren og rammene rundt en slik konsert må bare oppleves. Ofte kan det være nok at vi arrangerer en minikonsert, for å sette en ekstra uforglemmelig stemning på arrangementet.
Passer for grupper fra 20 – 180 personer. 

KLOSTERTIME

Hva med å gå i kloster – for en time? Opplev glimt fra den religiøse tradisjonen fra klostertiden. En time med historie, kultur og musikk på Utstein kloster (for dagens mennesker). Gjennom en time i Klosterkirken vil dere få høre musikk hentet fra middelalderen. Representant fra Utstein Pilegrimsgard deler noen betraktninger fra klosterhistorien og lese dikt og tekster fra klostertiden.
Dette til ettertanke og refleksjon. 

MOZART-KOMPANIET BESØKER UTSTEIN KLOSTER

En Greve, en lillesøster, en storesøster og en gal doktor gjør seg klar til ball på slottet. Forviklingene og kranglene er mange. Hvem får egentlig danse med hvem? Har greven rent mel i posen? Hva skjer når folk drikker mixturen til doktoren som kommer for å ordne opp? Mozart-Kompaniet består av 3 høyt utdannede operasangere og en pianist fra Leipzig/Stavanger. På flytende stavangersk blir det servert dramatikk med pompøse og tidsriktige kostymer til vakre melodiske linjer hentet fra Mozarts tid.
 Varighet kan tilpasses fra ett sett til helaften. 

 

"Sokke-teater"

Teambuildingen går ut på å lage en morsom historie, som skal bli til et dukketeater. Lagene må lage scene i miniatyr, og sy/lime sammen ulike sokkepersonligheter. Dette settes sammen til en unik forestilling verden sannsynligvis aldri har sett maken til. Hvert lag får utdelt en haug med ulike sokker, og alt utstyr som skal til for å løse oppgaven. Her gjelder det å disponere tiden og hvert enkelt lagmedlem sin innsats er avgjørende for det endelige resultatet. Til sist øver laget på sin forestilling, for så å fremføre teaterstykket sitt for de andre lagene. Instruktør som loser lagene gjennom sokke-teateret er sokkegal og erfaren innen teater, regi og innehar rikelig med sykunnskap. Varighet: 1,5-2 timer. 

LAGBYGGING – AKTIVITETER

Vi tilbyr mange forskjellige aktiviteter og lagbygging. Uformelle konkurranser, rebuser, oppgaveløsinger, skuespill, osv. Aktivitetene skreddersys etter kundens ønske, og vi legger vekt på at alle kan delta. Vi tilpasser nivået til gruppen. Det blir ofte svært god stemning med mye latter og svært engasjerte deltakere som fort tar konkurransene på blodig alvor. Passer for grupper fra 15 – 80 personer. 

 

VM I SY-GALSKAP

Hvert lag får utlevert alt de trenger for å kunne løse oppgaven. Dette innebærer symaskiner, tekstiler, klær, effekter og diverse annet utstyr. På forhånd avtales det hva som er tema for dagens Sy-VM: bedriftens «nye» uniform, halloween, ulike tidsepoker, eventyr, romvesen, ville vesten, idrettsklær, redesign m.m. Ingen forkunnskaper er nødvendig, og alle kan delta. Aktiviteten avsluttes med at lagene viser frem sine mesterverk, blir foreviget og vinnerlaget kåres. Anbefalt lagstørrelse er 3 – 6 personer og max antall deltakere er 40 personer. Anbefalt varighet er 1,5 – 2 timer. 

FISKEKONKURRANSE PÅ BRYGGA

Alle har et forhold til fisking og dette er en svært sosial og morsom aktivitet når man er i en gruppe. Vi kan arrangere uhøytidelig fiskekonkurranse fra brygga og kaien like utenfor hotellet. Kriterier for premiering avtales med dere. Kjøkkenet tilbereder mer enn gjerne fangsten til middagen på kvelden, til stor heder og glede av vinnerne. Vi stiller med nødvendig fiskeutstyr. Minimum 10 personer.  

FJORD RAFTING

Havet – horisonten – naturkreftene – sjøsprøyt- høy og lav fart. La deg begeistre av en båttur av det unike slaget. Ved godt vær rekker vi en tur rundt Kvitsøy på en time, eller en tur mellom holmer og skjær i fjordene, om det skulle bli for mye bølger. Hver båt har plass til 10 personer. Aktiviteten passer ikke for personer med dårlig rygg eller gravide.

SYKKELTUR​

Ønsker dere å utforske øya på en litt raskere måte? Da har vi akkurat det dere trenger. Vi tilbyr utleie av 6 gode tursykler til våre gjester. Dette er en perfekt måte å sjekke ut de nærmeste øyene sine mange spennende og unike attraksjoner. F eks. å sykle ut til Utstein Kloster eller Fjøløy fyr og fort.

TUR TIL MASTRAVARDEN

154 m.o.h. gjør varden til det høyeste punktet på Mosterøy. Herfra er utsikten fantastisk utover havet og øyriket. Denne turen er i gåavstand fra hotellet. I normalt rusletempo tar det en time tur/retur.

TUR TIL FJØLØY FORT OG FJØLØY FYR

Fyret ble opprettet 1849, automatisert og avfolket i 1977 og erstattet av fyrlykt i 1983. Fyret ligger på den ytterste spissen av Fjøløy, rett i havgapet. Under andre verdenskrig etablerte tyskerne flere fort rundt om i regionen, der i blant på Fjøløy. Idag er området blitt et flott og tilrettelagt friluftsområde med turstier, sittebenker og toaletter. Avstand fra hotellet er ca 3 km.

 

Kontakt oss

Utstein Kloster Hotell

Mosterøyveien 661
4156 Mosterøy
Org nr 966 529 830

Kontakt

post@utsteinklosterhotell.no
Telefon: 51 72 01 00

For Bestilling
 
Send oss en email på post@utsteinklosterhotell.no